500.000 utilizatori de Facebook în R. Moldova

În această săptămână rețeaua de socializare Facebook a atins cifra de 500.000 utilizatori în R. Moldova, o creștere cu circa 140 de mii pe parcursul ultimelor 12 luni. Prin urmare din cei 1,7 mln. utilizatori moldoveni conectați la Internet, 28,7% sunt utilizatori ai Facebook.

Deși Facebook crește cel mai rapid în Moldova, Odnoklassniki rămâne în continuare în top cu peste 1 mln. utilizatori înregistrați. Pe parcursul ultimului an se atestă și o creștere a activității brandurilor pe Facebook.

Gramatic vă prezintă cele mai interesante statistici despre Facebook în R. Moldova, conform modulului Audicence Insights (martie 2015):

1. Distribuția după vârstă și sex

Categoria de vârstă curpinsă între 18-34 de ani reprezintă 65% din numărul total de utilizatori.

2. Limba setată

Doar 42% din utilizatorii cu vârsta cuprinsă între 18-65+ ani au setat limba de utilizare româna sau engleza.

3. Dispozitivele utilizate

64% din utilizatorii cu vârsta cuprinsă între 18-65+ ani au accesat în ultimele 30 de zile rețeaua de pe un dispozitiv mobil sau desktop.

4. Top orașe

Procentajul utilizatorilor din segmentul 18-65+ ani categorizat după orașele din țară. Cea mai mare parte a utilizatorilor sunt din Chișinău.

Cuvântul cheie pentru eficiența comunicării brandurilor în social media rămâne același: adaptabilitate. Echipa Gramatic a pregătit 5 tendințe în Social Media care în opinia noastră vor domina anul 2015.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *